partnerska viza
Ve dvou se to lépe táhne...

Užijte si Austrálii se svou drahou polovičkou

Že se to ve dvou lépe táhne? I my si to myslíme! 🙂 Jestli se chcete do Austrálie vydat i s partnerem/partnerkou, nic vám nebrání. Existuje vízum v angličtině nazvané Dependant Visa, které umožňuje žadateli o studentské vízum vzít si s sebou doprovod – manžela/manželku, druha/družku a k tomu i nezletilého potomka či potomky. Své australské dobrodružství tak můžete zažít třeba s celou rodinou.

Základní podmínky aneb kdo může žádat a co musí splnit

K výhodám partnerského víza se dostanete, pokud jste:

  • manželé,
  • nebo dvojice v dlouhodobém vztahu (minimálně 1 rok).

Když s vámi poletí i vaše dítě (či děti), dodáte také jeho rodný list. Kromě uvedených formalit se u partnerských víz často řeší i finanční krytí (přečtěte si o něm v sekci o studentském vízu).

Samozřejmě musíte prokázat, že jste opravdu partneři:

  • Manželé to v tomto ohledu mají jednoduché, doloží oddací list.
  • Nesezdaní předávají ambasádě průvodní dopis s vysvětlením vztahu a materiály, které dokazují, že jsou opravdu pár.

Kolik to stojí

Ceny se často mění, proto jakmile začnete řešit vízové nezbytnosti, jděte na web australského ministerstva vnitra a zjistěte aktuální výši poplatku.

Pro bližší představu uvádíme orientační náklady. Kolik tedy zaplatíte?

  • Cca 10 000 Kč za studentské vízum pro vás jako osobu, která bude v Austrálii chodit do školy.
  • Cca 7 500 Kč za partnera (dependanta).
  • Cca 2 500 Kč za dítě do 18 let.

Pracovní povolení máte oba v kapse

A teď to hlavní, o co se většinou naši klienti zajímají nejvíce – možnost vydělávání peněz. U uchazeče o studentské vízum jsou pravidla jasná: když studuje alespoň 12 týdnů, může odpracovat 40 hodin za 2 týdny (a v době prázdnin víc).

Partner to má stejně s tím rozdílem, že nemůže „přepnout“ na plný úvazek. Limit 40/2 pro něj platí po celou dobu. (Výjimku poskytuje postgraduální studium hlavního žadatele, v takovém případě získá neomezené pracovní povolení.)

Může partner také studovat?

Ano, do vzdělávání se může vrhnout i váš partner. V žádosti o vízum vám navíc studijní ambice vašeho protějšku přidají menší plusové body. Jen mějte na paměti, že studovat může maximálně 12 týdnů. A na to ideálně „napasuje“ například některý z kurzů Cambridge (FCE, CAE či CPE) nebo obecně jakýkoliv jiný jazykový kurz.

Hlavně neudělat chybu…

Dependantská víza známe z osobní zkušenosti, a proto víme, jak snadno lze šlápnout vedle a narazit. Největší nástrahy skýtá dokazování vztahu. Doporučujeme neriskovat a zkonzultovat s námi zamýšlený postup. Nebo na nás rovnou nechte celou organizaci pobytu v Austrálii – získáte jistotu, že vše proběhne správně a bez zádrhelů. Kontaktujte nás a domluvte si s námi nezávaznou schůzku, na které zjistíte, co a jak.

Pro ty, kteří už nic víc nepotřebují vědět

Chci si vybrat školu
Austrálie
průvodce

Austrálii s námi máte na dosah

Chcete do Austrálie, ale nevíte, co, jak a kde zařídit? Nevadí. Vy se tím vůbec nemusíte zabývat, od toho jsme tu přece my! Provedeme vás celým procesem plánování a vyřizování studijního pobytu od začátku až do konce a postaráme se o vše tak, abyste s ničím neměli žádné starosti.

Austrálie krok za krokem

Umíme odpovědět na všechny vaše otázky. Vyzkoušejte nás!

Kontaktujte nás
Po odeslání formuláře začne společnost Tutuki s.r.o. (tedy my) zpracovávat vaše osobní údaje za účelem zodpovězení vašeho dotazu. Budeme se o ně dalších 10 let pečlivě starat dle Zásad ochrany osobních údajů.